Ge katten högre status

Historian om Molly

Forum


Greta Andersson © 2000.
 


En dag när jag låg och sov efter nattskiftet vaknade jag av ett oherrans oväsen. Jag rusade upp och ut i hallen samt in i badrummet varifrån oväsendet kom. Det var Felix som skrek hysteriskt och skramlade...Vad fick jag se därinne? Jo, Felix som rusade omkring alldeles ifrån sig och skrek som en "stucken gris". Han hade lekt med en liten fotpall i plast. I pallens sidor fanns små hål som var ämnade attt användas till handtag. I det minsta av dessa öppningar hade han nyfiket stuckit in huvudet och när han skulle dra tillbaka skallen så lyckades han inte med det utan huvudet satt fast där i hålet. Vi lyfte upp Felix med pall och allt och efter en stund fick vi inse att vi skulle bli tvungna att klippa sönder pallen för att få ut honom därifrån! Efter vissa besvär med en fruktansvärt svettig kattunge lyckades vi till slut.
Ps: Vi kastade bort pallen sen...
Nu är det så att Felix är en "pratig" katt och en dag hörde jag hur han jamade i olika "uppfordrande tonlägen." När jag tittade efter vad han höll på med så fick jag se..Han satt och tittade på sig själv i spegeln! Kanske trodde han att det var en kattkompis där framför sig, som han försökte få till att leka med?
I dag satte min yngsta dotter och hennes dotter Lina in påskris pyntade med fjädrar och granna påskägg. Jag satte vasen på den höga byrån i hallen för jag tänkte att där kanske den får stå ifred..Men det kunde jag glömma. Han tar sig upp överallt så det dröjde inte länge förrän han satt där och "jabbade" med tassarna på riset. En porslinsdocka for i golvet men gick inte sönder som tur var. Det är en tidsfråga innan vasen går samma väg. Jag har inga förhoppningar om att vasen ska hålla för det höga fallet ner till golvet...Det är snyggt med påskris ska ni veta.
Felix är en mycket aktiv katt och han har mycket "fy" för sig. Men det har i och för sig alla kattungar eller ungar överhuvudtaget. I går kom han på att man kan ligga på datorskärmen precis där fläkten släpper ut varmluft. När han rör sig där ovanpå så gungar skärmen. Undrar hur mycket den skärmen ska gunga när han blir fullstor? Det verkar även som att det blir lite föör varmt där på skärmen för han ligger inte still särskilt länge förrän han verkar bli besvärad. När jag gick dit och kände på den så förstod jag vad det berodde på.
Härom dagen sa en av mina svärsöner att Felix inte ser ut som en katt men att han beter sig som en sådan. Faktum är att han ser ut som en "Alien". Ja som man tänker sig en "Alien" alltså. En Gremlin liknar han. Men han är jättesöt och är vår lilla "bebbe". I dag (16/4, 2000) är han 4.5 månader gammal.
Han brukar gå och sticka ner huvudut i våra kaffemuggar och slicka i sig den sista skvätten kaffe som brukar bli kvar..Kanske inte så nyttigt med kaffe för en katt men det är ju ytterst små mängder så det gör väl inte så mycket, men det hör väl inte till vanligheterna att katter uppskattar kaffe men det här är ju en katt för sig. En kväll stack han ner nosen två gånger i min mans ölglas...Fast som tur var så var det bara folköl i glaset.
Nu för tiden tar han lätt ett skutt högst upp i bokhyllan. Ja han utvecklas vill jag lova...

Felix's älsklingsleksaker är två skinnråttor. En ganska stor och så en som är ännu större. Dessa råttor kan han hålla på och döda i flera timmar varje dag under det att han morrar och fräser över sina byten.
Dec. 31, 2000.
Felix var mycket intresserad av att få komma ut när första snötäcket hade kommit så vi satte på honom selen och gick ut med honom så han fick möjlighet att undersöka det nya fenomenet. Sen stod han alldeles stilla i snön och såg olycklig ut och efter någon minut gick han raskt in igen. Det var visst för kallt för honom...


Free Counter