Listetikett.

Läs detta noggrant och ta till dig reglerna så vet du sen hur det fungerar och vad som förväntas av dig som list-medlem.* Försök hålla en artig ton i dina inlägg, inga personliga påhopp eller liknande tolereras. Personer som håller på med sådant kommer att stängas av från listan.

* Skicka inte korta (enraders) mail till listan om du kan undvika det. "Jag håller med"-mails och liknande kan skickas privat.

* Privata mail skickar du direkt till den du vill ska läsa det, inte till listan. Tänk på att det är många människor som är med på listan och de är säkerligen inte speciellt intresserade av saker som är enbart privata.

* När du svarar på ett inlägg, citera bara en liten lämplig del av inlägget du svarar på. Kopiera inte in ett helt inlägg, om det inte är mycket kort.

Det är bättre att klippa bort de delar av inlägget du inte kommenterar, eller sammanfatta det kommenterade inlägget kort - annars får vi se samma mail om och om igen.

* Använd subject-raden (rubriken), skriv ämnet på ditt inlägg, försök få det att beskriva innehållet i ditt inlägg. Då kan man lätt strunta i mail som inte är av intresse för en.

* Använd delete-knappen! Om det är något ämne som inte intresserar dig, är det allra enklast att bara radera inlägget och alla svarsmail istället för att bli irriterad över att du får mycket mail. :) De flesta mailprogram kan sortera efter ämne, och då kommer alla RE: efter huvudinlägget.

* Skicka inte html-formatterade mail till listan. Kör med ren och enkel text, utan "fetstil" och liknande.

* Skicka endast bilder i JPG eller GIF-format. Mail till listan får inte vara större än 300Kb. Bäst är att lägga ut bilderna på nätet och skicka ut adressen (URL) i ett mail istället.

* Skicka inte "kedjebrev" eller reklamutskick till listan.Det är en styggelse!

* Skicka aldrig vidare mail från listan till någon annan utan att först ha fått skribentens tillstånd att göra så. Listmail är för listmedlemmar.

Ta gärna med dig liljekonvaljen här ovanför som tack för att du gjorde dig besväret att läsa detta. *S*