vinröd kornettblomma Detta är en Kornettblomma med djupt vinröda blommor. Färgen är mycket vackrare i verkligheten.
sammetsöga
Det här är en Streptocarpus-släkting som på svenska heter 'Sammetsöga' Latinska namnet är: 'Streptocarpella' Skötes på samma sätt som Kornettblomma och Saint Paulia men måste ha mycket ljust och soligt för att blomma rikligt. Min står i ett österfönster men blomningen är hyfsad ändå tycker jag. Passar bra i en ampel för då kommer blommorna mer till sin rätt.

hoya.lacunosa Det här är en Hoya.lacunosa.Den har en stark parfymdoft som fyller hela rummet vilket gör att man får tänka sig för var man placerar den. Kan tänkas bli för stark doft för sovrum? Provade inte själv med sovrummet utan valde köket som växtplats istället. Vattnas vid behov och näring som vanligt om vår och sommar.Lättskött! Jag samlar på hoyor och har för närvarande ett tjugotal olika arter av den.


Det kommer mera bilder sen...

Dichidiab.pectenoides närbild på dichidiab.pectenoides Denna växt hittade jag i en blomsteraffär och föll för den direkt. Den heter Dichidiab.pectenoides. Enligt obekräftade uppgifter heter den numera 'Dichidia vidalii' och är verkligen släkt med Hoya. Den kommer från Filippinerna och kallas på svenska för 'Pungranka' Jag tycker den borde heta 'Ballongranka' istället men man får ju inte bestämma sånt.... Den har små röda,vackra blomklasar och en del av bladen är utspända som ballonger och de mindre bladen är ganska tjocka de med. Hela planten är trevlig att se på. Enligt personalen i blomsteraffären så är detta en tålig och lättskött växt som man bara inte får ge för mycket vatten. Ska trivas både i öst och västfönster. Har aldrig sett en sån här krukväxt tidigare.

24/4-2003.
Nu har det gått ett år och pungrankan har växt och blommat flitigt. Nu när det är vår igen så började den att blomma bland de första av mina växter så visst är det en tacksam art det här.Bara man inte vattnar för mycket så verkar det som att den reder sig fint i fönster. Den är placerad i ett österfönster och det verkar den gilla.

Här är en Scilla.violacea. Den här är även den en mycket tålig växt som i stort sett sköter sig själv. Jag har haft den stående i en pytteliten kruka i ett par år och vattnade bara när jag råkade komma ihåg det. Mycket anspråkslös!
Den har små lökar som ligger ovanpå jorden. Bladens undersida är rödvioletta och ovansidan är silvergråa med strimmor som är mörkt gröna.Nätt liten växt för den som har ont om plats... Ska blomma om våren med klasar av små blommor som har ståndarsträngar i rödviolett. Min har inte blommat men det kan ju bero på att den inte har fått nån skötsel. Nu är den dock omplanterad och ser ut att trivas förträffligt med livet...

Det kommer mera....