Här kommer några tips som du kan ha nytta av.

Här kommer en liten beskrivning av hur man gör när man skickar och byter sticklingar per post
Ta en bra stickling. Av vissa växter t ex karlbergare och vandrade jude är det bra att ta flera sticklingar från början som mottagaren sedan kan plantera tillsammans och snabbt få en fin krukväxt. Av andra, t ex pelargon, tar man en toppstickling. Skickar man flera växter, som kanske t o m är lika varandra kan det vara bra att namna sticklingarna på något sätt, eller skicka med etiketter. Vira blött hushållspapper runt ändan av sticklingen. Vira sedan gladpack eller folie runt hushållspappret eller använd en liten plastpåse. Detta för att sticklingen inte ska torka ut under transporten. Ordna en kartong som sticklingen ryms i utan att bli hopknölad. Har man ingen bra kartong liggande kan man göra en av t ex gamla mjölkkartonger. Tejpa ihop kartongen ordentligt. Använd gärna brun packtejp eller maskeringstejp. Slå sedan in paketet i någon slags papper. Det kan vara omslagspapper till paket med motivsidan in, vanligt vitt skrivpapper eller ett gammal kuvert. Skriv på mottagarens adress och frankera. Även tomma hushålls- eller toarullar kan vara bra som emballage, om det är en stickling som passar i en sådan. Tänk på att försluta rullen i ändan, så inte sticklingen trillar ut.Rullen kan sedan läggas i ett kuvert eller slås in i papper. Vanligvis brukar man också komma överens om byte eller betalning. Bäst är att skicka sticklingar i början av en vecka så de inte riskerar att bli liggande på posten över helgen. En del personer vill komma överens om en viss dag, som sticklingarna ska skickas, så de inte blir liggande i brevlådan. Sticklingar kan skickas rotade eller orotade efter vad man kommit överns om. För att kolla porto är det bra att ha en portotabell och en våg hemma också.

Insänt av Pia Pollari-Karlsson.Ett annat tips som en medlem delade med sig av är att man kan spara frigolitplattorna som t.ex köttfärsen är förpackad i. Dessa är ju lite lättare än mjölkpaket, som väger mycket pga dubbelt i botten och att det är plastat. Men, dessa frigolit-fat kan man ju lägga ihop så att det blir mellanrum, tejpa ihop och slå in...det borde bli lite lättare och kanske t o m smalare. Detta är alltså något som jag bara kom på när jag läste mjölkkartonger...för när jag skickade en gång så var inte själva paketet så himla stort men vägde massor pga botten.
De borde förresten vara bra att så frön i...ska väl alstra lite värme, eller...!?

Insänt av Brittmari.Ser en stickling lite hängig ut plantera den som vanligt. Placera den i en plastpåse. Blås upp plastpåsen. Förslut den med ett gummiband. Låt sticklingen stå tills den återhämtat sig. Ibland räcker det med några timmar Ibland behövs flera dagar. Tänk på att vädra plastpåsen om sticklingen behöver stå flera dagar så den inte ruttnar pga kondens. Jag har själv använt metoden med framgång vid ett flertal tillfällen.

Tipset kommer från Hedvig och Pia.